Medlemsmøte 10. mai 2012

Det var litt tynt fremmøte i dag, bare 12 personer hadde funnet veien til Gården. Kanskje den nært forestående Hanstholm-turen krever forberedelser?

Møtet ble ledet av Espen som tok noen minutter om web-sidene. De får stadig fler besøkende, og har nå mellom 200 og 300 oppslag per dag.

Det ble vist noen forbedringer i forbindelse med lay-out. Spørsmål om avkortede innlegg (avkortet for å spare plass) det er vanskelig å forstå hvordan man skal få frem hele innlegget ble reist. Det er nå endret, slik at det ved avkortingen er en link til hele innlegget. En feil i arrangementslisten ble kommentert. Den er nå rettet.

Skribentkonkurransen er over. Suveren vinner ble Leif Bjørgo som fortjent vant en lader sponset av Thorbjørn & Kaare. Gratulerer!

Ny skribentkonkurranse er på i gang. Vi trenger innlegg i sommermånedene også. Reglene er de samme som før. Vi har vært så heldige å få en sponset gave til vinneren av denne konkurransen også. Det er en Gee Bee fra Smallsize. Modellen ble vist på klubbmøtet og vakte allmen munterhet og begeistring. Konkurransen starter umiddelbart og avsluttes 31. juli. Kun medlemmer av Cirrus RC Flyklubb kan delta.

Møtet fortsatte med at Thorbjørn fortalte om F5J konkurranseformen, reglene og litt taktikk. Stor interesse på møtet tyder på at dette kan bli en klasse med stor deltakelse. Det var spesielt reglene for F5J 400 som vekket debatten, da vi antar at dette kan være en fin rekrutteringsklasse. Det var enighet på møtet om at man skal være litt «rund» i vurdering av utstyr som brukes i denne konkurransen. Dog blir de for sprekt, må det henvises til F5J. «Dingser» har vært tema i forbindelse med F5J. Finn og Leif har ledet en debatt på webben. Det er foreløpig ingen liste over godkjente «dingser». Men den må minst kunne gjøre følgende:

  • Slå av motoren etter 30 sekunder dersom piloten ikke allerede har gjort det
  • Hindre restart av motoren etter at den er stoppet
  • Logge maksimal høyde fra launch til 10 sekunder etter at motoren er slått av
  • Kunne lese maks-høyden på en enkel måte (rundet ned til nærmeste meter).

Leif B. viste den «dingsen» han har kjøpt og diverse andre produkter fra Winged Shadow . Det viser at prisen for «dingsen» ikke bør være et hinder for deltakelse i F5J eller F5J 400.

Avslutningsvis hadde Thorbjørn en kommentar om stevnearrangementer. Vi må ha en hoveddommer i tillegg til at deltakerne selv er tidtakere. Hoveddommeren skal overvåke for tidlige starter og for sene landinger.

Som vanlig hadde kasserer Kjell satt av litt penger til pizza fra Peppes.

Neste medlemsmøte blir 14. juni på flyplassen på Spydeberg. Det er det siste møtet før ferien.

Skribent: Espen G. Bakke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *