Cirrus-Cup må frem i lyset og bli attraktivt å delta i!

Nå er årets Cirrus-Cup 2018 avsluttet. Gratulerer nok en gang til Alf Erik Ross!

Men hvorfor er cup’en så lite påaktet i løpet av sesongen? Hvorfor er det ikke viktig å bli med på stevner på Norges beste seilflyplass, der det er mulighet for å vinne Cirrus-Cup både med F3J og F5J, og der F3K og ‘Cirrus 21’ i tillegg inngår som enkeltstevner? For egen del må jeg innrømme at jeg nesten ikke har tenkt på at stevnene jeg deltar på også inngår i cup’en. Det var bare på slutten, da jeg var klar over at jeg kunne være med å kjempe om annenplass, at det ble noe å ha i bakhodet. På tampen hadde, foruten meg selv, Stein-Vidar, Otto J, Otto dB, Henri, Morten og Rune muligheten til å være med i kampen om pallplasser. I sluttomgangen var bare to av de sistnevnte med. Otto J, klarte til slutt å bli nr 2, til tross for at han traff en av buskene og pådro seg straff for å havne i sikkerhetsområdet i siste stevne! Jeg fikk tredjeplass selv om Stein-Vidar i de siste omgangene fløy kvalifisert, fra lav høyde etter motortiden, med en velbrukt Aspire.

Klubben må ta noe av skylda! Cirrus-Cup må være attraktivt å bli med i. Helt fra sesongstart må klubben vise at den har ordentlige premier til alle som deltar i de 6 stevnene som skal telle; og til vinneren skal vandrepremien kun være en bonus. Eller kanskje vi snart bør lage en konkurranse for å vinne vandrepremien til odel og eie over 3 år? Hva med andre forslag?

På hjemmesiden må klubben presentere cup’en gjennom hele sesongen. Utviklingen må være fremme på hjemmesiden, ikke noe vi må lete etter. Også medlemmer som ikke er aktive, men som følger med, må kunne se utviklingen gjennom sesongen. Hva med å la enkelte kveldsstevner i F5J og flere ‘Cirrus 21’ også inngå? F5J er i fremmarsj, ‘Cirrus 21’ er enkelt og morsomt, og Cirrus-Cup bør være en av aktivitetene som hever interessen ytterligere!

Skribent: Kjell Bentzen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *