Modellflyhåndboka med endelig godkjenning

Den nye versjon 1.4.1 av Modellflyhåndboka har i dag 16. oktober 2019 blitt godkjent av Luftfartstilsynet. En ny bestemmelse i denne utgaven innebærer at såkalt FPV freestyle uten bruk av utkikksperson og utenfor modellflyplass nå er lovlig hvis det benyttes sjekkliste for valg av flysted. FPV uten utkikksperson har tidligere ikke vært mulig å utføre lovlig, men nå er dette en mulighet kun NLF-medlemmer har. Sjekklisten utgis som et nytt vedlegg til Modellflyhåndboka. Videre har versjon 1.4.1 har også noen mindre forbedringer vedr. sikkerhetsavstand for oppvisningsflyging og begrepsbruk for FPV-flyging. Dette er nå publisert på regelverkssiden for modellflyging.

Som NLF skrev tidligere da NLF fikk midlertidig godkjenning av versjon 1.3, så er dette det første godkjente sikkerhetssystemet for modellflyging i Norge etter at forskriften for ubemannet luftfart ble endret til å tillate dette. Den endelige godkjenningen innebærer at NLF-medlemmers rett til å fly over 120 meter over bakken er godt forankret. 

 

Det er ikke bare FPV som er nytt i denne versjonen, så det anbefales alle å lese litt i håndboken, det er godt med litt oppfriskning.

Les hele saken her:

http://nlf.no/modellfly/modellflyh-ndboka-med-endelig-godkjenning

Skribent: Stein-Vidar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *