Årets siste NC helg på Lillehammer

Her kommer endelig en kort oppsummering av de 2 siste Norges cup stevnene for 2019, som ble avholdt på Åsen flyplass i Lillehammer (750moh). Lørdag 5 oktober var det F5J og søndage 6. oktober F3J. Værgudene hadde drysset et fint hvitt teppe på bakken, ca 2-3 cm med nysnø, fredagen føre, men det var meldt fint vær hele helgen. For min del ble vinterdekk prioritert fredag kveld 🙂

Lørdagens F5J stevne startet med knall sol og det fortsatte hele dagen, 1-2 m/s i kastene, helt kongeforhold på Åsen. Cirrus stilte med kun 2 piloter, Kjell Bentzen og Stein-Vidar Torø. Vi var enige at det var noe stusslig oppmøte sørfra. Valdres stilte forøvrig med like mange, Jo Grini og Fredrik Grini, og Stig Magne Olsen fra Lillehammer, som ledet oss igjennom dagen som stevneleder. Totalt 5 piloter som skulle teste Åsens lumske forhold 🙂

3 piloter med den nye Prestige PK2, fra Samba ,1 pilot med Dynamic og 1 pilot med Simitri.

Gratulerer til Fredrik som slo alle oss «gamlingane» ned i støvlene i årets siste F5J stevne.

Detaljerte resultater F5J:

2019-10-05 F5J Lillehammer Preliminary

2019-10-05 F5J Lillehammer Finaler

 

Søndagen fortsatte med F3J og prosentandelen med piloter økte betraktelig. I tillegg til de som fløy F5J dagen før, hadde Tor Midtlund og Espen Bakke tatt turen sørfra. Været fortsatte som dagen før med voldsomme vindkast opp mot 2 m/s og strålende sol 🙂 :-). Et varierende resultat fra Cirrus gjengen, hvor Espen gjorde det bra og imponerte tiltross for minimalt med flyvning i år. Beste Cirrus pilot ble Kjell Bentzen, som fløy jevnt og fint igjennom hele dagen. Tor Midtlund flyr alltid bra og fikk seg en finale plass i år som i fjor. Han hadde øvd i år sa han (2-3 vinsj starter). Tror for min del jeg skal ha flydd noen år før jeg begynner med den strategien 🙂 Familien Grini kjempet igjen om toppen av pallen denne dagen også. Fredrik imponerer med sin flyvning her på Åsen denne helgen og sikrer seg sin andre pall plass på 2 dager !!

Edit: Beste Cirrus pilot ble Kjell Bentzen 🙂

Gratulerer til Jo Grini med første plass i årets siste F3J stevne.

 

Detaljerte resultater F3J:

2019-10-06 F3J Lillehammer Preliminary

2019-10-06 F3J Lillehammer Finaler

 

Noen bilder fra helgen:

Pallen F5J, foto: Kjell Bentzen.

 

Pallen F3J, foto: Jo Grini

 

Foto: Stig Magne Olsen

 

 

 

 

 

 

Skribent: Stein-Vidar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *